Overzicht Nieuws Contact wie zijn wij spreekuur lid worden Overlevingsgids
vv

Ik heb een verkeersboete gekregen maar ik ben het er niet mee eens. Wat nu?



Achtergrond:

Lichte verkeersovertredingen worden meestal afgedaan met een boete. U krijgt dan een bekeuring van de politie of een parkeerwacht. Bijvoorbeeld vindt u de bekeuring onder uw ruitenwisser of u bent geflitst. In al deze gevallen krijgt u meestal binnen 4 maanden een 'beschikking' thuis van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat is een formulier met acceptgiro, waarin staat welke overtreding u hebt begaan, wat u moet betalen en vóór welke datum. Wordt u geflitst in een huurauto, dan moet de beschikking binnen 8 maanden zijn ontvangen.

Wat kan ik doen:

vvOp de website van het juridisch loket vindt u de procedure wat u moet doen. De eerste stap is als volgt. Indien u een verkeersboete krijgt en u bent het hier niet mee eens dan kunt u in beroep gaan bij de officier van justitie. Dit dient u binnen 6 weken na de datum op de beschikking te doen.
Schrijf een aangetekende brief (voorbeeldbrief bezwaar tegen verkeersboete) waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met de boete. Het adres en de overige informatie staan in de beschikking.
De verdere procedure staat op de website duidelijk uitgelegd.

Waar kan ik terecht:

U kunt terecht op de website van het Juridisch Loket. Als u er niet uitkomt, kunt u bellen (10 cent per minuut) maar u kunt ook chatten of een bezoek brengen aan een vestiging van het Juridisch Loket. Dat vindt u op de pagina van de verdere procedure.

U kunt overigens voor de procedures bij bezwaar ook terecht op de website van het Centraal Justitieel Incasso Bureau zelf. Daar vindt u ook antwoorden op tal van andere vragen, zoals: kan ik een betalingsregeling treffen? Waarom krijg ik een aanmaning als ik al heb betaald? Etc.

Bezoekadres Bijstandsbond: Da Costakade 162, 1053 XD in het gebouw Tetterode op de hoek van de Kinkerstraat ter hoogte van de Bilderdijkstraat, tram 7,17,12 en 10.

laatste nieuws
overlevingsgids voor mensen met een minimaal inkomen
introductie